Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maks X (1192 niezalogowanych)
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
ja jużilku takich znalam co to działalnpość mieli i kombinowali aby podatkow nie płacić aby zaoszczędzić kasę zamiast ksiegowej rozliczali się u jakiejs znajomej znajomego która wiedziała tyle ci i nic a na dzień dzisiejszy popadli w długi na wiele wiele lat. ale aby snieszniej wcześniej wyśmiewali sie z każdego co uczciwie robi i podatki płaci. Zatrudnij ty człowieku ksiegową ktora podpisze odpowiedzialność za twoje papiery i ty już umywasz ręce od kłopotów a jeśli masz dobrą księgową ona ci powie co można odliczyć i jej koszty też ci sie zwrócą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
Markus Weiser
(gidameg)
Wiking
a jakiego to rodzaju "odpowiedzialność księgowej" masz na myśli??? I w jakim kraju??? Bo jak tu mieszkam to jeszcze nie słyszałem by jakiekolwiek autoryzowane biuro ponosiło odpowiedzialność za papiery swojego klienta....o odpowiedzoalności za deklaracje juz nie wspomnę.....W Norwegii odpowiedzialność zawsze ponosi osoba prowadząca działalność. Chyba, że się mylę, ale w takim wypadku prosiłbym o coś konkretnego, popierającego twierdzenie, a nie mniemania. Ja opieram się na wiedzy pozyskanej przez doświadczenia z zarówno polskimi jak i norweskimi biurami księgowymi na terenie Norwegii. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
kasia xxxxx
(google)
Nowicjusz
odpowiedzialno ksiegowej tzn. że to księgowy odpowiada za to ile płacisz podatków jakie papiery gdzie i kiedy wysyłasz jakie masz odliczenia biuro odpowiada każdy dokument jaki do ciebie przychodzi i jak popełnia jakis błąd ty jesteś czysty. Księgowy np. przypomina ci o wszystkich terminach sprawdz czy wszystkie faktury klienci wpłacili. i to jest doswiadczenie a nie mniemanie. bo mam firme od 2 lat a od 1.5 roku mam ksiegową
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok